Yoga

Heb je het druk met het combineren van werk, gezin en sociaal leven? Vind je weinig rust, ontspanning en tijd voor jezelf? Ben je een multitaskende duizendpoot? Wil je even op adem komen? Heb je behoefte aan een wekelijks moment van aandacht voor jezelf en je lichaam? Wil je je lichaam soepel, krachtig en beweeglijk houden?

Dan is Yoga iets voor jou!

 

 

Wat doet yoga?

Yoga brengt lichaam en geest in balans door middel van fysieke oefeningen (“asana’s”), adem(beheersing) en concentratie. Balans in je lichaam, balans in je leven. Balans tussen bijvoorbeeld rust en activiteit, stabiliteit en souplesse, overgave en doelgerichtheid.

Is yoga iets voor mij?

Yoga is voor iedereen. Los van je fitheid, figuur, ervaring, etc. Je kunt er uit halen wat jij nodig hebt. Of je nu zoekt naar ontspanning en flexibiliteit, of naar vitaliteit en kracht, yoga kan je het geven. Belangrijk is dat je herkent wat JIJ nodig hebt om in balans te komen, en daar besteden we in de lessen dan ook aandacht aan.

Wat kun je bereiken met yoga?

Met yoga train je zowel je lichaam als je geest. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Zo kan het beoefenen van fysieke oefeningen je concentratie verhogen, en kan het ontwikkelen van bijvoorbeeld concentratie en adembeheersing je fysieke conditie verbeteren. Fysieke effecten die je kunt ervaren zijn: meer ontspanning, stabiliteit, souplesse, kracht en vitaliteit. Mentale effecten zijn bijvoorbeeld: meer innerlijke rust, vertrouwen, standvastigheid, doorzettings- en aanpassingsvermogen.

Wat houden de yogalessen in?

In de les besteden we aandacht aan de verschillende yogahoudingen; wat betekenen ze, en wat doen ze met je? De rol van de adem is centraal en krijgt extra aandacht. De lessen vinden plaats in een ontspannen sfeer met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Voordat je deelneemt in een doorlopende groep raad ik je aan een privéles te volgen. In de privéles besteden we aandacht aan jouw mogelijkheden en eventuele beperkingen. Je leert wat jouw lichaam nodig heeft en hoe je het meest uit lessen kunt halen.