Herstelyoga is geschikt voor mensen, die te maken hebben met een verminderde conditie. Het kan helpen om lichamelijke en psychische klachten te verlichten bij de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen. Herstelyoga maakt gebruik van veilige en effectieve mind-body technieken uit onder ander yoga, mindfulness, en ademtherapie. Alle oefeningen zijn erop gericht je eigen zelfherstellend vermogen aan te spreken en te versterken.

Er wordt geoefend in kleine groepen met veel individuele aandacht. We besteden veel tijd aan het voelen, navoelen en herstellen na de oefeningen. Hierbij ontwikkel je lichaamsbewustzijn en dit is van essentieel belang bij het herstellen. Zo ga je de signalen van je lichaam beter begrijpen en respecteren. De uitdaging is om jezelf met vriendelijkheid te bejegenen en van daaruit te verkennen wat mogelijk is.

Maatwerk

Een individuele intake is onderdeel van het programma. Hierin bespreken we jouw klachten en mogelijkheden. Aanvullend volgt tijdens de intake een privéles, zodat je kunt ervaren wat herstelyoga voor jou kan betekenen. Daarna kun je kiezen voor privélessen of deelname aan de groepslessen herstelyoga.

Bij welke klachten?

Herstelyoga is geschikt voor mensen met een verminderde lichamelijke en/of psychische conditie door bijvoorbeeld chronische aandoeningen, na operaties, burn-out, kanker, vermoeidheids-syndroom, aandoeningen van rug-nek-schouder, stress en slapeloosheid.

Effecten

  • Je krijgt een beter contact met je lichaam.
  • Je versterkt je lichaam en je wordt soepeler  zowel in fysiek als mentaal opzicht. Je wordt milder naar jezelf.
  • Je leert ontspannen door meditatie- en ademhalingstechnieken.
  • Je voelt je weer in balans.

Deskundigheid

De les wordt gegeven door Sabine Stückmann. Sabine: “Van oorsprong ben ik fysiotherapeut. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut heb ik de zesjarige opleiding osteopathie gevolgd en ben sinds 2003 werkzaam als osteopaat. Daarnaast heb ik een vierjarige opleiding Body-mind Centering in de VS gevolgd en ben ik opgeleid als yogadocent, mindfulness- en compassietrainer.”

“Ik werk nu ruim 28 jaar met cliënten en heb mensen met de meest uiteenlopende klachten succesvol begeleid en behandeld. Mijn brede kennis en ervaring neem ik mee in de lessen en in de individuele consulten.”

Deze vorm van herstel yoga is ontwikkeld door Dr. Peter Haima, yoga docent en medisch bioloog in het Life-force yogacentrum in Westervoort. In samenwerking met Life-Force Yoga  wordt herstel-yoga ook aangeboden in ons centrum door Sabine en in Oosterbeek-Zweiersdal Centrum Zweiersdaldoor  Evelien van Straten

Praktische informatie

Docent: Sabine Stückmann

Lestijden
Maandag van 11.15- 12.30

Kosten
Intake herstelyoga : € 50
Vervolg privé sessies: € 75 p/uur.
5 sessies: € 340

Vervolg groepslessen:
Proefabonnemt: € 45 voor 3 lessen à 75 minuten
Maandabonnement: € 65 voor 4 lessen per maand à 75 minuten

Locatie
MindfulnessInMotion Arnhem-Noord

Neem voor meer informatie contact op met:
Sabine Stückmann
info@mindfulnessinmotion.nl | 06-43020228

Aanmelden herstelyoga