Hatha yoga flexvrijdag2024-02-20T10:11:46+00:00

Hatha yoga flexvrijdag

Vrijdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur

Hatha yoga flexvrijdag

Vrijdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur

Wil je af en toe een yogales volgen maar kun je je niet voor langere tijd vastleggen? Dan is yoga flexvrijdag wellicht iets voor jou.
De les duurt 90 minuten en bestaat uit yoga en meditatie.

Aanmelding kan per les tot 24 uur vóór aanvang van de les. Deze les kan niet worden geannuleerd en je ontvangt een digitaal betaalverzoek op de lesdag. Ook als je onverhoopt toch niet hebt kunnen meedoen!

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de les afgezegd. Je ontvangt hierover een bericht via Whatsapp op de avond voorafgaande aan de les. Verder zijn onze algemene voorwaarden en lesprijzen op de website van toepassing.

We bewegen matig intensief in deze yogales. Iedereen die fit is kan meedoen.
In sommige gevallen kun je bij klachten of ziekte ook meedoen. Het is in dit geval heel belangrijk dat je je lichaam goed kent en weet wat je fysieke belastbaarheid is. Omdat we met wisselende groepen werken is de docent niet altijd bekend met de beperkingen, blessures of ziektes van alle cursisten.
De cursist is altijd vrij om een oefening niet te doen. Ook is er binnen de les ruimte om een oefening aan te passen. De docent kan daarbij helpen of voorstellen doen.

Als je nog nooit yoga hebt gedaan en je twijfelt of het geschikt voor je is dan adviseren wij om eerst een privéles te boeken.

Praktisch
Lesdag en tijdVrijdagochtend van 09.00 – 10.30 uur
Prijs per les€ 14,-
TrainerMirjam Toepoel of Sabine Stückmann
LocatieBakenbergseweg 72, 6814 MJ Arnhem
ContactMirjam: info@yogakeppel.nl of 06-17447573
DagTrainer
1 maart 2024Mirjam
8 maart 2024Mirjam
15 maart 2024Mirjam
22 maart 2024Mirjam
29 maart 2024Mirjam
5 april 2024Mirjam

Lesrooster

  • 1 maart 2024 met Mirjam
  • 8 maart 2024 met Mirjam
  • 15 maart 2024 met Mirjam
  • 22 maart 2024 met Mirjam
  • 29 maart 2024 met Mirjam
  • 5 april 2024 met Mirjam

Praktisch

Inschrijven

Ontdek de kracht van yoga
voor lichaam en geest

Met yoga bereik je een harmonie tussen lichaam en geest. Terwijl lichaam en geest elkaar beïnvloeden, neigt het denken in ons dagelijks leven vaak de overhand te krijgen. Dit kan leiden tot onopgemerkte stress en overprikkeling. Yoga helpt je bewust te worden van spanningen en lichaamssignalen, brengt rust in de geest en ontspant het lichaam. Het richt zich ook op de ontwikkeling van fysieke en mentale kracht en souplesse. Door de samenwerking tussen lichaam en geest ervaar je jezelf weer als één geheel. Je voelt je energieker en veerkrachtiger.

Onze yogalessen bieden een holistische benadering om lichaam en geest in harmonie te brengen. De oefeningen in yoga zijn gericht op:

  • Bewustwording: Leer spanningen en signalen van je lichaam te herkennen.

  • Ontspanning: Breng je geest tot rust en laat je lichaam ontspannen.

  • Kracht en Souplesse: Ontwikkel zowel fysieke als mentale kracht en souplesse.

  • Energie en Veerkracht: Ervaar jezelf als één geheel en voel je energieker en veerkrachtiger.

Elke yoga-oefening concentreert zich op zowel de adem als de beweging, waardoor lichaamsbewustzijn ontstaat. Dit brengt niet alleen ruimere en vrijere ademhaling met zich mee, maar ook rust voor de geest. De essentie van yoga ligt in het verbinden van de ademhaling met de beweging, wat diepere ontspanning mogelijk maakt.

Bij mindfulnessinmotion bieden we yogalessen voor iedereen. De lessen zijn goed afgestemd op de (doel)groepen. We gaan uit van de specifieke behoeften en fysieke mogelijkheden van onze cursisten. De lessen worden verzorgd door ervaren en goed gekwalificeerde yogadocenten, die altijd anticiperen op wat ze in de les tegenkomen.

Veelgestelde vragen

Kan ik yoga doen als ik zwanger ben?2023-11-30T06:14:18+00:00

In het eerste trimester kun je meedoen met de reguliere lessen, mits je je goed voelt en goed naar je lichaam luistert tijdens de les. Omdat je lichaam het hormoon relaxin aanmaakt moet je extra opletten en niet je fysieke grenzen opzoeken. Vertel de docent altijd dat je zwanger bent, zodat deze je alternatieve houdingen kan aanraden. Let op dat je geen diepe twist houdingen beoefent en dat je naar mate je buik groter wordt, deze niet belast. Vermijd buikspier oefeningen. Vanaf het tweede trimester is het aan te raden om over te stappen naar de zwangerschapsyoga lessen.

Moet ik lenig zijn om yoga te doen?2023-11-30T06:13:56+00:00

Nee hoor! De docent helpt je om de houdingen aan te passen aan wat jouw lichaam wel of niet kan. Yoga gaat om de functie, niet om de vorm – de poses zien er bij iedereen anders uit en dat maakt niets uit. Je zult merken dat je na verloopt van tijd meer bewegingsvrijheid en kracht in je lichaam ontwikkelt.

Moet ik voor de les nog ergens op letten?2023-11-30T06:12:35+00:00

Het is aan te raden om niet te kort voor de yogales te eten, net als bij andere bewegingsvormen voelt yoga met een volle buik niet prettig. Eet lichte maaltijden tot 30minuten van te voren en zwaardere maaltijden tot 90 minuten van te voren.

Wat moet ik aantrekken en meenemen naar yoga?2023-11-30T06:12:08+00:00

Trek kleding aan die lekker zit en waarin je je kunt bewegen. Yoga matten zijn aanwezig, maar als je erg gehecht bent aan je eigen mat kun je die gerust meenemen.

Ga naar de bovenkant