Sabine Stückmann
Oprichter, trainer mindfulness & compassie, yogadocent, osteopaat

Osteopatie website

Even voorstellen: Sabine Stückmann

Oprichter MindfulnessInMotion, Saswitha yogadocent, mindfulness- en compassietrainer, osteopaat

Gezondheid en wat je zelf kunt bijdragen aan je gezondheid en welzijn boeien mjj vanaf jonge leeftijd. De opleidingen, die ik heb gevolgd gedurende de afgelopen 25 jaar hebben mij in staat gesteld het lichaam beter te begrijpen en mij inzicht gegeven in wat je kunt doen om vitaal en gezond te worden en te blijven. 

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut, osteopaat en mindfulnesstrainer heb ik een fascinatie voor het lichaam, de samenwerking tussen lichaam en geest en het zelfherstellende vermogen ervan. 

Yoga is voor mij een perfecte manier om in contact te komen met mijn eigen lichaam, waarbij ik steeds de balans opzoek tussen spanning & ontspanning, souplesse & kracht en stilte & beweging. Het is voor mij vooral ook een manier om “thuis” te komen bij mezelf.

Ik geef in mijn yogalessen ook graag uitleg over het lichaam zodat begrip en gevoel helpen het (lichaams)bewustzijn te vergroten. Mijn lessen vinden plaats in een sfeer van acceptatie en respect voor de eigen grenzen en mogelijkheden.

Mindfulness is voor mij een manier van leven.
(Zen)meditatie beoefen ik sinds mijn jeugd en meditatie is een rode draad in mijn leven. In 2009 heb ik de 2-jarige opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond aan het Institut für Achtsamkeit in Duitsland en sindsdien geef ik mindfulnesstrainingen.

“Leren surfen op de golven van je leven”, balans houden en goed voor jezelf zorgen in de up’s en downs van ons leven, dat is wat we met mindfulness leren.
Deze kracht van mindfulness heb ik in zeer moeilijke levensomstandigheden zelf ervaren. Gedurende een periode van 10 jaar ben ik mantelzorger geweest en heb ik te maken gehad met ziekte en overlijden van een groot deel van mijn familie.
Gelukkig was ik in staat om mij aan te passen en kon ik mijn balans behouden.
Dat schrijf ik voor een groot deel ook toe aan de kracht van mindfulness en yoga.

Deze levenservaring is voor mij de motivatie geweest om MindfulnessInMotion op te richten. Een centrum waar we samen werken aan gezondheid, vitaliteit en welzijn.
Ik voel me heel dankbaar dat deze wens werkelijkheid is geworden op onze prachtige lokatie in het Gulden Hart Gezondheidscentrum samen met een geweldig team.

Ik ben categorie 1-lid van de VMBN (Vereniging voor Mindfulnesstrainers), NVO-lid (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en geregistreerd bij de NRO (Nederlands Register voor Osteopathie).

Bij MindfulnessInMotion geef ik: 

  • yogalessen (individuele begeleiding en groepslessen)
  • 8-weekse Mindfulnesstrainingen 
  • 8-weekse compassietrainingen 
  • Stiltedagen

Daarnaast werk ik als osteopaat. Voor meer info over wat ik als osteopaat voor jou zou kunnen betekenen kijk op mijn osteopathiewebstie.

Sabine: 06-43020228, info@mindfulnessinmotion.nl