Sabine Stückmann
Oprichter, trainer mindfulness & compassie, yogadocent, osteopaat

Osteopatie website

Ik ben Sabine Stückmann, oprichter van MindfulnessInMotion, mindfulness- en compassietrainer, yogadocent, osteopaat en moeder van twee meisjes van 14 en 18 jaar.
Graag geef ik je meer inzicht over wat mij bewogen heeft om MindfulnessInMotion op te richten en wat Mindfulness, Yoga en osteopathie voor mij betekenen.
Ik hoop je te mogen begroeten in ons mooie centrum waar je hopelijk kunt genieten van alle mooie en verdiepende activiteiten en workshops, die wij aanbieden.

Als je vragen hebt kun je me het beste mailen. Bellen kan natuurlijk ook! info@mindfulnessinmotion.nl of 06-43020228.

WAAROM IK MINDFULNESSINMOTION HEB OPGERICHT

MindfulnessInMotion bestaat al sinds 2009. Toen was het een eenmanszaak met als activiteit Mindfulnesstrainingen, één van de eerste in Arnhem. Mindfulness stond in Nederland nog in de kinderschoenen en was nog niet zo bekend.

Het was al jaren mijn wens om een centrum op te richten voor yoga, mindfulness en bewustwording, waar verschillende docenten samenwerken en waar 1+1=3 is.

Een centrum voor jong en oud. Voor mensen in lichte en zware weersomstandigheden.
Een plek waar je thuis en tot rust kunt komen.
Een plek waar je kunt opladen en verbinding kunt ervaren.
Een plek voor inspiratie en nieuwe ideeën.

Eind 2017 liep ik het Gulden Hart binnen, toen nog een lege kerk. Ik wist meteen dat dit de juiste plek was voor wat ik voor ogen had en na een jaar van heel hard werken staat er nu een prachtig centrum in een bijzonder sfeervol gebouw.

Bij MindfulnessInMotion zijn we volop in ontwikkeling en ik hoop dat er de komende jaren veel mooie en inspirerende activiteiten zullen plaatsvinden.

 

ZEN & MINDFULNESS

Spiritualiteit vormt een rode draad in mijn leven. Reeds op zeer jonge leeftijd kwam ik in aanraking met het Zen Boeddhisme dat ik sinds 30 jaar praktiseer. In de loop der jaren heeft mij dat een spirituele bodem gegeven en voel ik mij diep verbonden met mezelf en anderen.

De opleiding Mindfulness is sinds 2009 erbij gekomen. De zeer praktische kant van Mindfulness heeft mij geholpen om spiritualiteit in mijn dagelijks leven te integreren. Met alle uitdagingen die het gewone leven met een gezin, kinderen en werk met zich meebrengt. 

In mijn persoonlijk leven was ik vele achtereenvolgende jaren mantelzorger en werd ik geconfronteerd met ziekte en overlijden van naasten. Mijn spirituele bodem was voor mij het innerlijke kompas om in deze zware weersomstandigheden mijn koers te houden, mijn levensschip te besturen en gezond te blijven.

Ondanks grote verliezen, verdriet en afscheid heb ik deze moeilijke tijd als een tijd van innerlijke groei en rijping ervaren waarvoor ik zeer dankbaar ben.

Door mijn eigen ervaring ben ik ervan overtuigd dat verlies, ziekte, afscheid, pijn en verdriet een bron voor innerlijke groei, rijkdom en een diepere verbinding met jezelf en anderen kunnen zijn. Dat is dan ook mijn motivatie om mindfulness en compassie verder “de wereld in te dragen”.

Zoals het voor mij een verschil heeft gemaakt geloof ik dat het ook voor jou een verschil kan maken. In lichte en in zware tijden.

 

YOGA

Bewogen heb ik vanaf mijn jongste jeugd, van klassiek ballet, moderne dans en stepdans tot Tai-chi en Qi Gong. Yoga is pas later op mijn pad gekomen, waarna ik de 4-jarige opleiding tot Saswitha Yogadocent in Bilthoven ben gaan volgen. Ik had nooit gedacht dat yoga en de yogafilosofie zo rijk en compleet zijn.

Yoga heeft mijn ervaring en inzicht in de verbinding van lichaam een geest verdiept en verhelderd. Met yoga kom ik thuis en in balans.

Wat mij zeer boeit is de oude leer van de chakrafilosofie. Wij zijn niet alleen een grof anatomisch lichaam maar worden ook doorstroomt en gevoed vanuit subtielere lagen die verbonden zijn met verschillende bewustzijns-kwaliteiten. Vroeger dacht ik over chakrafilosofie dat het iets heel zweverigs en ongrijpbaars was. Ik ben erachter gekomen dat chakra’s heel down to earth, direct ervaarbaar en behulpzaam zijn in mijn dagelijks leven.

Mijn liefde voor yoga deel ik graag met jou en hoop dat ook jij de vruchten van yoga kunt ‘plukken’ en ervaren.

OSTEOPATHIE

Sinds 2004 werk ik met veel plezier als osteopaat. Kennis en begrip van het levende lichaam met al zijn verbindingen is het terrein van de osteopathie. Het is levendige anatomie, puur. Als osteopaat zoek ik naar de oorzaak van jouw klacht en begeleid ik jouw lichaam terug naar balans. Zodat jij zo lichtvoetig, pijnvrij en opgericht mogelijk door jouw leven kunt gaan. Ik richt me graag op dat wat mogelijk is. En mijn ervaring is dat dat vaak meer is dan je denkt.

Met mindfulness en yoga kunnen we heel goed voor onszelf zorgen, zodat we in balans blijven. Als je lichaam echter echt uit balans is kan ik je als osteopaat goed helpen om weer beter in je vel te zitten. Met minder klachten en meer gemak!   

Meer weten over osteopathie? Kijk dan op de website van mijn osteopathiepraktijk StillMotion.

Ik ben categorie 1-lid van de VMBN (Vereniging voor Mindfulnesstrainers), NVO-lid (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en geregistreerd bij de NRO (Nederlands Register voor Osteopathie).