Frederike Cornelissen - de Beer
Yogadocent kinderen, tieners en jongeren

Even voorstellen: Frederike Cornelissen – de Beer

Sinds september 2020 ben ik docente kinderyoga. Daarnaast ben ik in opleiding tot Rebalancer voor volwassenen en kinderen. Ik hoop in oktober mijn diploma te behalen en dan volledig mijn eigen praktijk te kunnen starten.

Als moeder van 3 kinderen zie ik dat elke levensfase van een kind zijn eigen ontwikkeling heeft. Hiermee omgaan vraagt om aandacht, liefde en geduld om zo mee te kunnen varen in de ontwikkelingsstroom van het kind.

In mijn lessen werk ik met thema’s waarbij ik op speelse wijze aandacht geef aan wat er op dat moment speelt bij het kind. Ik gebruik o.a. meditatievormen, ademhalingsoefeningen en verschillende yogaoefeningen. Hiermee probeer ik de kinderen bewuster te laten worden van hun eigen lichaam, zintuigen, adem en verbeeldingskracht. Hierdoor leren ze naar binnen te gaan, zonder zich te verliezen in de prikkels om hen heen. Dit draagt bij aan inzicht in hun eigen kracht en mogelijkheden. Wat ik het kind wil meegeven is een leuke en leerzame les, waarbij hij het denken mag loslaten en volledig zichzelf mag zijn.  Ik zie de yogales als een reis, niet als een wedstrijd.

Rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk, waarbij het lichaam de basis is voor zelfonderzoek. Lichaam en geest worden als één geheel gezien: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Als Rebalancer werk ik met verschillende lichaamstechnieken waaronder aanraking,  in combinatie met ademtechnieken en meditatie.  Rebalancing helpt je contact te maken met opgeslagen ervaringen en deze te voelen, te verwerken en los te laten.

Met mijn eigen kinderen beoefen ik vaak yoga. Ook vragen ze regelmatig om gemasseerd te worden. Met name als ze drukke dagen op school hebben gehad, hebben ze behoefte om uit hun hoofd te komen. Yoga en Rebalancing helpt ze daar heel goed bij. Het verbaast me elke keer weer hoeveel innerlijke rust en lichamelijke ontspanning het ze brengt. Ik mag met trots zeggen dat ik het een gouden combinatie vind!

frederikecdb@hotmail.com
06-28303751