Over ons2024-04-12T08:18:45+00:00

Over MindfulnessInMotion

Jouw Centrum voor Mindfulness & Yoga in het hart van Arnhem Noord, gevestigd in het gastvrije “Gulden Hart” gezondheidscentrum.

Over MindfulnessInMotion

Jouw Centrum voor Mindfulness & Yoga in het hart van Arnhem Noord, gevestigd in het gastvrije “Gulden Hart” gezondheidscentrum.

MindfulnessInMotion is een centrum voor Mindfulness en Yoga gevestigd in Gezondheidscentrum Gulden Hart in Arnhem. Inmiddels bestaat MindfulnessInMotion alweer ruim 13 jaar. Vanaf 2010 bieden wij de wetenschappelijk onderbouwde Mindfulnesstrainingen aan, nog voordat Mindfulness in Nederland meer bekendheid kreeg.

Inmiddels hebben al vele cursisten onze  trainingen gevolgd. We bieden doorlopend de 8-weekse basis Mindfulnesstrainingen aan en ook vervolgtrainingen  zoals de 8-weekse Compassietraining en de Embodied Mindful Awarenesstraining (EMA).

Daarnaast werken we met vaste doorlopende Yogagroepen. We merken dat de belangstelling voor Yoga alsmaar groeit en dat er een grote behoefte is aan het beoefenen van Yoga in een vaste groep waarin er aandacht en betrokkenheid is bij de Yoga en ook voor elkaar.

Wij bieden Hathayoga en Yinyogalessen aan. We staan voor kwaliteit, degelijkheid, integriteit en down to earth lessen en trainingen. Altijd met de intentie om het geleerde ook in ons dagelijks leven te  integreren. Zodat de positieve effecten merkbaar en voelbaar worden in ons eigen leven.

We zijn allen goed opgeleid en staan open voor nieuwe ontwikkelingen en inspiratie vanuit onze beroepsgroepen en verdiepen ons aanbod continu. Alle Mindfulnesstrainers zijn gecertificeerd door de VMBN (vereniging voor Mindfulnesstrainers-categorie 1). Wees welkom voor een les of training.

Onze trainers

Sabine Stückmann

Oprichter, trainer mindfulness & compassie, yogadocent, osteopaat

Carolien Aarnink

Trainer mindfulness, compassie kinderen en ouders

Mirjam Toepoel

Yogadocent

Simone Penners

Yin yogadocent

Miep van der Drift

Mindfulnesstrainer

Ontdek onze prachtige locatie

Ontdek onze prachtige locatie

In de voormalige Heilig Hartkerk in Arnhem (Gulden Bodem).

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen!

Wordt mijn mindfulnesstraining vergoed door mijn werkgever?2023-11-30T06:15:20+00:00

Steeds meer werkgevers vergoeden de mindfulnesstraining, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om met stress en bijbehorende werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen Human Recourses (HR) beleid van deze tijd. Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, hun mentale vaardigheiden, hun omgang met collega’s en dat ze beter kunnen omgaan met stress. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding.

Wordt mijn mindfulnesstraining vergoed door mijn verzekeraar?2023-11-30T06:14:44+00:00

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten van de mindfulnesstraining. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp. Aan de vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, één of meer eisen worden gesteld.

Klik op hier om direct naar de vergoedingen voor mindfulness per zorgverzekeraar te gaan.

Kan ik yoga doen als ik zwanger ben?2023-11-30T06:14:18+00:00

In het eerste trimester kun je meedoen met de reguliere lessen, mits je je goed voelt en goed naar je lichaam luistert tijdens de les. Omdat je lichaam het hormoon relaxin aanmaakt moet je extra opletten en niet je fysieke grenzen opzoeken. Vertel de docent altijd dat je zwanger bent, zodat deze je alternatieve houdingen kan aanraden. Let op dat je geen diepe twist houdingen beoefent en dat je naar mate je buik groter wordt, deze niet belast. Vermijd buikspier oefeningen. Vanaf het tweede trimester is het aan te raden om over te stappen naar de zwangerschapsyoga lessen.

Moet ik lenig zijn om yoga te doen?2023-11-30T06:13:56+00:00

Nee hoor! De docent helpt je om de houdingen aan te passen aan wat jouw lichaam wel of niet kan. Yoga gaat om de functie, niet om de vorm – de poses zien er bij iedereen anders uit en dat maakt niets uit. Je zult merken dat je na verloopt van tijd meer bewegingsvrijheid en kracht in je lichaam ontwikkelt.

Moet ik voor de les nog ergens op letten?2023-11-30T06:12:35+00:00

Het is aan te raden om niet te kort voor de yogales te eten, net als bij andere bewegingsvormen voelt yoga met een volle buik niet prettig. Eet lichte maaltijden tot 30minuten van te voren en zwaardere maaltijden tot 90 minuten van te voren.

Wat moet ik aantrekken en meenemen naar yoga?2023-11-30T06:12:08+00:00

Trek kleding aan die lekker zit en waarin je je kunt bewegen. Yoga matten zijn aanwezig, maar als je erg gehecht bent aan je eigen mat kun je die gerust meenemen.

Waar vind ik de studio van MindfulnessInMotion?2023-11-30T06:11:42+00:00

Je vindt MindfulnessInMotion en onze lessen in het Gulden hart Gezondheidscentrum aan de Bakenbergseweg 72 in Arnhem.
Als de voordeur s’avonds dicht zit, kun je rechts om de hoek aanbellen bij de zijdeur. Kies de onderste bel ‘vide’. Eenmaal in de kerk loop je de eerste trap op en direct na de de trap ga je rechts en meteen weer linksaf om bij onze studio, keuken, toilet en kleedkamer te komen.

Ga naar de bovenkant