Onze visie

  • Een plek waar je tot rust en in verbinding kunt komen met jezelf en met anderen.
  • Een plek van ontmoeting.
  • Een plek waar buik, hart en hoofd in een lijn kunnen zijn.
  • Een plek voor (zelf)zorg.
  • Een plek voor stilte en zijn.
  • Een plek waar je thuis kunt komen in je lichaam.
  • Een plek waar ruimte is om naar je innerlijke werkelijkheid te luisteren.

Met ons Centrum willen we op een bescheiden en niet dogmatische wijze bijdragen aan welzijn, geluk, heling en groei van anderen en van onszelf.

MindfullnessInMotion wil:

  • Verbinden (lichaam en geest), mensen met elkaar, verbinden met wat je voelt, denkt en nodig hebt.
  • Je helpen beter in je vel te zitten.
  • Zelfzorg en zorg voor anderen stimuleren.
  • Je helpen gezond te blijven of gezond te worden.

Sabine Stückmann
Oprichter MindfulnessInMotion, Trainer mindfulness, compassie, yogadocent, osteopaat

Meer over Sabine

Carolien Aarnink
Trainer mindfulness, compassie kinderen en ouders

Meer over Carolien

Martine Jetten
Trainer en coach Mindfulness en Hoogsensitiviteit

Meer over Martine

Mirjam Toepoel
Yogadocent

Meer over Mirjam

Frederike Cornelissen - de Beer
Yogadocent kinderen, tieners en jongeren

Meer over Frederike

Simone Penners
Yin Yoga docent

Meer over Simone

Miep van der Drift
Mindfulness trainer

Meer over Miep

Veelgestelde vragen

Trek kleding aan die lekker zit en waarin je je kunt bewegen. Yoga matten zijn aanwezig, maar als je erg gehecht bent aan je eigen mat kun je die gerust meenemen.

Het is aan te raden om niet te kort voor de yogales te eten, net als bij andere bewegingsvormen voelt yoga met een volle buik niet prettig. Eet lichte maaltijden tot 30minuten van te voren en zwaardere maaltijden tot 90 minuten van te voren.

Nee hoor! De docent helpt je om de houdingen aan te passen aan wat jouw lichaam wel of niet kan. Yoga gaat om de functie, niet om de vorm – de poses zien er bij iedereen anders uit en dat maakt niets uit. Je zult merken dat je na verloopt van tijd meer bewegingsvrijheid en kracht in je lichaam ontwikkelt.

In het eerste trimester kun je meedoen met de reguliere lessen, mits je je goed voelt en goed naar je lichaam luistert tijdens de les. Omdat je lichaam het hormoon relaxin aanmaakt moet je extra opletten en niet je fysieke grenzen opzoeken. Vertel de docent altijd dat je zwanger bent, zodat deze je alternatieve houdingen kan aanraden. Let op dat je geen diepe twist houdingen beoefent en dat je naar mate je buik groter wordt, deze niet belast. Vermijd buikspier oefeningen. Vanaf het tweede trimester is het aan te raden om over te stappen naar de zwangerschapsyoga lessen.

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten van de mindfulnesstraining. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp. Aan de vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, één of meer eisen worden gesteld.

Klik op onderstaande button om direct naar de vergoedingen voor mindfulness per zorgverzekeraar te gaan.

Mindfulness vergoeding check

Steeds meer werkgevers vergoeden de mindfulnesstraining, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om met stress en bijbehorende werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen Human Recourses (HR) beleid van deze tijd. Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, hun mentale vaardigheiden, hun omgang met collega’s en dat ze beter kunnen omgaan met stress. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding.