In de Mindfulnesstraining worden oude vormen van meditatie en bewegingsoefeningen (yoga), gecombineerd met moderne psychologische inzichten. Het uitgangspunt van mindfulness is leren door te ervaren, stil staan bij wat je doet, voelt en denkt. Je krijgt praktische handvaten om beter om te gaan met stress en piekeren. Daardoor ga je minder in je hoofd zitten, kun je meer genieten en beter voor jezelf zorgen. Je beoefent aandacht en opmerkzaamheid temidden van de werkelijkheid van je werk, studie, gezin en vrienden.

Mindfulness is een krachtig middel om een actieve rol te nemen voor je eigen welzijn. Het is een toegankelijke methode en voor iedereen geschikt, juist omdat de oefeningen zo praktisch en toepasbaar zijn in je dagelijks leven. De achtweekse mindfulnesstraining is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Jon-Kabat Zinn en de werkzaamheid van deze training is inmiddels uitgebreid wetenschappelijk aangetoond.

Wat houdt de mindfulnesstraining in?

De training is intensief. Er zijn negen online groepslessen  van 2,5 uur. Voorafgaand aan de training vindt er een individueel startgesprek plaats. En na de laatste sessie maken we weer een individuele online afspraak om te bespreken hoe je de geleerde vaardigheden in je dagelijks leven kan integreren. Na elke sessie krijg je oefenmateriaal op audiobestanden om thuis dagelijks 45 minuten  begeleid te oefenen.

Kern van het programma is het trainen van aandacht. Er zit een vastomlijnde opbouw in het programma. Je traint aandacht voor je lichaam, gedachten (-patronen) en emoties. En uiteindelijk leer je ook hoe je ‘mindful’ kunt communiceren met anderen. De oefeningen zijn heel praktisch en direct, zodat je er meteen iets mee kunt in je dagelijkse leven. Naast de oefeningen (meditaties) is er aandacht voor thema’s als de automatische piloot, de doe- en de zijnmodus, stress, balans en grenzen stellen.

Praktische informatie

De training bestaat uit negen lessen en een individueel voor- en nagesprek

Prijs
€ 395,-
(de training kost € 495,00 excl. btw als de werkgever betaalt)

Dit is inclusief:

  • Kennismakingsgesprek en eindgesprek
  • Werkboek (per post thuis gestuurd) en audio-oefeningen

Lestijden
dinsdagavond 19.30 – 22.00 uur

Data
* 14, 21, 28 april 2020
* 12, 19, 26 mei
* 2, 9, 16 juni

Lestijden
Woensdagavond | 19.30 uur – 22.00 uur
Start 3 juni 2020
Data:

* 3, 10, 17, 24 juni
* 1, 8, 15, 22 juli
* intensieve oefendag (stilteavond of stiltedag) nader te bepalen

Docenten
Trainer Carolien Aarnink

Neem voor meer informatie contact op met:
Carolien Aarnink
info@mindfulnessinmotion.nl | 06-30111290