In de Mindfulnesstraining worden oude vormen van meditatie en bewegingsoefeningen (yoga), gecombineerd met moderne psychologische inzichten. Het uitgangspunt van mindfulness is leren door te ervaren, stil staan bij wat je doet, voelt en denkt. Je krijgt praktische handvaten om beter om te gaan met stress en piekeren. Daardoor ga je minder in je hoofd zitten, kun je meer genieten en beter voor jezelf zorgen. Je beoefent aandacht en opmerkzaamheid temidden van de werkelijkheid van je werk, studie, gezin en vrienden.

Mindfulness is een krachtig middel om een actieve rol te nemen voor je eigen welzijn. Het is een toegankelijke methode en voor iedereen geschikt, juist omdat de oefeningen zo praktisch en toepasbaar zijn in je dagelijks leven. De achtweekse mindfulnesstraining is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Jon-Kabat Zinn en de werkzaamheid van deze training is inmiddels uitgebreid wetenschappelijk aangetoond.

Wat houdt de mindfulnesstraining in?

De training is intensief. Er zijn acht groepsbijeenkomsten van 2,5 uur, en een intensieve oefendag. Je krijgt ook oefenmateriaal mee naar huis, zodat je dagelijks 45 minuten thuis begeleid kunt oefenen. Om het meeste uit de training te halen, is er met alle deelnemers een individueel voor- en nagesprek.

Kern van het programma is het trainen van aandacht. Er zit een vastomlijnde opbouw in het programma. Je traint aandacht voor je lichaam, gedachten (-patronen) en emoties. En uiteindelijk leer je ook hoe je ‘mindful’ kunt communiceren met anderen. De oefeningen zijn heel praktisch en direct, zodat je er meteen iets mee kunt in je dagelijkse leven. Naast de oefeningen (meditaties) is er aandacht voor thema’s als de automatische piloot, de doe- en de zijnmodus, stress, balans en grenzen stellen.

Praktische informatie

De training bestaat uit 9 lessen.

Prijs
€ 395,-
(de training kost € 495,00 excl. btw als de werkgever betaalt)

Dit is inclusief:

  • Kennismakingsgesprek
  • Werkboek en audio-oefeningen
  • Koffie en thee tijdens de training en de intensieve oefendag

Locatie
Gulden Hart | Bakenbergseweg 72 | 6814 MJ Arnhem-Noord

Lestijden

Woensdagavond | 19.45 – 21.45 uur
Trainer Carolien Aarnink

Start 10 februari 2021 bij MindfulnessInMotion Arnhem-Noord
Data:
* 10, 17, 24 februari 2021
* 3, 10, 17, 24, 31 maart 2021
* 7 april 2021
* Stilte avond is 24 maart

 

Vrijdagochtend | 09.15 – 11.30 uur
Trainer Carolien Aarnink

Start 12 februari 2021 bij MindfulnessInMotion Arnhem-Noord
Data:
* 12, 19, 26 februari
* 5, 12, 19, 26 maart
* 2 en 9 april
* Stilte ochtend is 26 maart

Neem voor meer informatie contact op met:
Carolien Aarnink

carolien.aarnink@planet.nl, 06-30111290