Je kent de waarde van Mindfulness en wil dit ook integreren in je gezinsleven. De module Mindful Ouderschap is een vervolg op de achtweekse Mindfulnesstraining. We komen vijf avonden bij elkaar, met steeds twee weken ertussen. In de tussenliggende periode ga je zelf aan de slag met een werkboek en audio-oefeningen. Om het meeste uit de training te halen, is er met alle deelnemers een individueel voorgesprek.

Wat is Mindful Parenting?

De module Mindful Parenting is een vervolg op de achtweekse Mindfulnesstraining. In vijf bijeenkomsten leer je met een frisse blik naar je kind kijken, en anders om te gaan met lastige situaties in je gezin. De lessen en de oefeningen helpen stress in de opvoeding te verminderen en de relatie tussen ouders en kind te verbeteren.

Breng ontspanning en rust in je gezin

Maak je je zorgen of pieker je veel over je kind of puber? Reageer je op de automatische piloot op hun gedrag? Zou je deze ouderlijke reactiepatronen willen herkennen, begrijpen en verminderen? Dan is de vervolgmodule ‘Mindful Ouderschap’ iets voor jou!

Wat houdt de module Mindful Parenting in?

We komen vijf avonden bij elkaar, met steeds twee weken ertussen. In de tussenliggende periode ga je zelf aan de slag met een werkboek en audio-oefeningen. Het meeste profijt heb je van deze training als je dagelijks thuis oefent. Door weer dagelijks thuis te oefenen is deze vervolgmodule meer dan een vervolg en verdieping op de Mindfulnesstraining, het is ook een manier om Mindfulness opnieuw een plaats te geven in je leven, een hernieuwd commitment. Om het meeste uit de training te halen, is er met alle deelnemers een individueel voorgesprek.

Voor wie is de module Mindful Parenting?

De module is voor ouders en verzorgers:

  • die al hebben ervaren hoe waardevol mindfulness in andere situaties is en handvatten willen om het ook in hun gezin toe te passen
  • van kinderen van elke leeftijd die bewuster willen omgaan met hun ouderschap
  • die niet langer het opvoeden als extra verplichting in hun drukke leven willen zien, maar juist meer willen ontspannen in het samenzijn van het gezin
  • die opvoedingsstress willen verminderen en het contact met hun kind willen verbeteren

Thema’s

De thema’s van de vijf bijeenkomsten zijn

  1. Automatisch opvoeden versus opvoeden met een ‘beginners mind’
  2. Omgaan met opvoedingsstress
  3. Opvoedingspatronen en opvoedingsschema’s
  4. Conflicten en opvoeden
  5. Liefde en grenzen

Praktische informatie

Data: nieuwe data volgen

 

Trainer: Carolien Aarnink

Locatie
Gulden Hart | Bakenbergseweg 72 | 6814 MJ Arnhem-Noord

Neem voor meer informatie contact op met:
Carolien Aarnink

carolien.aarnink@planet.nl, 06-30111290