Mindfulness voor kinderen en jongeren

‘Vraag me niet wat ik later wil worden, ik wil weten wie ik nu ben’

Kinderen leven in een complexe maatschappij. Het leven gaat snel, er zijn veel prikkels en onrust en kinderen kunnen het gevoel dat ze voortdurend on-line horen te zijn. Ze moeten veel, van zichzelf, van ouders, van school, van de maatschappij. Ook kinderen kunnen de lat erg hoog leggen, last hebben van piekeren en weinig zelfvertrouwen hebben. Veel kinderen hebben moeite zich te concentreren. Dit alles kan leiden tot slecht slapen en moeilijk kunnen ontspannen.

In de Mindfulnesstraining en bij yoga leren kinderen zich bewuster te worden van wat zij voelen in hun lichaam, hun emoties en gedachten. Zij worden zich beter en sneller bewust van hun eigen stress, afleidbaarheid, boosheid, impulsen enz. En leren hier adequater op te reageren. Door meditatie en yoga steeds meer toe te passen in hun dagelijks leven, helpt dit de kinderen beter te ontspannen en aandachtiger te zijn.

De Mindfulnesstrainingen voor kinderen is gericht op kinderen tussen 9-12 jaar, die soms last hebben van stress, snel afgeleid zijn, zich moeilijk kunnen concentreren, spanning ervaren of moeite hebben met nieuwe situaties.

Mindfulness helpt hen technieken aan te leren waardoor ze zich bewuster worden van stress, zich beter kunnen ontspannen en minder snel impulsief reageren.

250,00 incl. BTW
250,00 incl. BTW
795,00 incl. BTW