Individuele Mindfulnesstraining2024-04-12T08:15:02+00:00

Individuele
Mindfulnesstraining

Startdatum: op aanvraag

Individuele
Mindfulnesstraining

Startdatum: op aanvraag

Voor deelnemers die de Mindfulnesstraining wel willen volgen, maar liever niet in een groep. Of voor deelnemers die door bijvoorbeeld werk niet op het geplande tijdstip kunnen, is er een individuele training mogelijk. Ook bij deze training wordt het wetenschappelijk onderbouwde protocol gehanteerd.

De Mindfulnesstraining combineert oude meditatievormen en yoga met moderne psychologische inzichten. Je leert door ervaring, stilstaan bij wat je doet, voelt en denkt. Praktische handvaten helpen je stress en piekeren beter te hanteren, zodat je minder in je hoofd zit, meer geniet en beter voor jezelf zorgt. De training is toegankelijk voor iedereen en ontwikkeld door Dr. Jon-Kabat Zinn, met bewezen effectiviteit. Met 8 groepsbijeenkomsten, een stiltedag, dagelijkse oefeningen en individuele gesprekken train je aandacht voor lichaam, gedachten en emoties. Het programma behandelt thema’s als de automatische piloot, stress en grenzen stellen.

In de Mindfulnesstraining worden oude vormen van meditatie en bewegingsoefeningen (yoga), gecombineerd met moderne psychologische inzichten. Het uitgangspunt van mindfulness is leren door te ervaren, stil staan bij wat je doet, voelt en denkt. Je krijgt praktische handvaten om beter om te gaan met stress en piekeren. Daardoor ga je minder in je hoofd zitten, kun je meer genieten en beter voor jezelf zorgen. Je beoefent aandacht en opmerkzaamheid temidden van de werkelijkheid van je werk, studie, gezin en vrienden.

Mindfulness is een krachtig middel om een actieve rol te nemen voor je eigen welzijn. Het is een toegankelijke methode en voor iedereen geschikt, juist omdat de oefeningen zo praktisch en toepasbaar zijn in je dagelijks leven. De achtweekse mindfulnesstraining is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Jon-Kabat Zinn en de werkzaamheid van deze training is inmiddels uitgebreid wetenschappelijk aangetoond.

De training is intensief. Er zijn 8 groepsbijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. Je krijgt ook oefenmateriaal mee naar huis, zodat je dagelijks 45 minuten thuis begeleid kunt oefenen. Om het meeste uit de training te halen, is er met alle deelnemers een individueel voor- en nagesprek.

Kern van het programma is het trainen van aandacht. Er zit een vastomlijnde opbouw in het programma. Je traint aandacht voor je lichaam, gedachten (-patronen) en emoties. En uiteindelijk leer je ook hoe je ‘mindful’ kunt communiceren met anderen. De oefeningen zijn heel praktisch en direct, zodat je er meteen iets mee kunt in je dagelijkse leven. Naast de oefeningen (meditaties) is er aandacht voor thema’s als de automatische piloot, de doe- en de zijnmodus, stress, balans en grenzen stellen.

“Het individuele programma kan je ook met je partner, familie of vriend volgen.”

Praktisch
StartdatumIn overleg
LestijdIn overleg
Aantal lessen8 lesdagen
TrainerSabine Stückmann of Carolien Aarnink
Prijs€ 995,- inclusief btw voor particulieren
€ 695,- inclusief btw per persoon per stel
€ 1150,- exclusief btw wanneer de werkgever betaalt
LocatieBakenbergseweg 72, 6814 MJ Arnhem
Contactinfo@mindfulnessinmotion.nl of 06-43020228

Praktisch

Inschrijven

Meld mij aan voor de nieuwsbrief

Mindfulness is voor iedereen
die bewuster wil leven

Mindfulness betekent met volledige aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Mindful leven is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Door Mindfulness leer je stilstaan bij het huidige moment en minder belangrijke dingen los te laten. Je leert meer genieten. Ook ontwikkel je nieuwe vaardigheden om met onplezierige ervaringen om te gaan. Zo heb je meer grip op je leven en minder last van stress, spanning of angst. Je leert meer in het hier en nu te zijn, zonder het direct te willen veranderen of erover te oordelen.

Veelgestelde vragen

Wordt mijn mindfulnesstraining vergoed door mijn werkgever?2023-11-30T06:15:20+00:00

Steeds meer werkgevers vergoeden de mindfulnesstraining, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om met stress en bijbehorende werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen Human Recourses (HR) beleid van deze tijd. Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, hun mentale vaardigheiden, hun omgang met collega’s en dat ze beter kunnen omgaan met stress. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding.

Wordt mijn mindfulnesstraining vergoed door mijn verzekeraar?2023-11-30T06:14:44+00:00

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten van de mindfulnesstraining. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp. Aan de vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, één of meer eisen worden gesteld.

Klik op hier om direct naar de vergoedingen voor mindfulness per zorgverzekeraar te gaan.

Ga naar de bovenkant