Mindfulness betekent aanwezig zijn bij alles wat er is. Heartfulness gaat nog een stapje verder; het gaat over compassie, over het ontwikkelen van een milde en vriendelijke houding ten opzichte van jezelf en van anderen, zeker bij tegenslagen, pijn en lijden.

Door compassie te trainen kun je werken aan ‘heartfulness’, het ontwikkelen van een milde en liefdevolle houding. Het werkt bevrijdend om minder kritisch te zijn naar jezelf. De angst voor het oordeel van anderen wordt daardoor minder. Juist in momenten van stress en tegenslag helpt het als je in staat bent om jezelf en de wereld om je heen vriendelijker tegemoet te kunnen treden. Zelfcompassie is een belangrijke pijler voor wie gelukkig wil leven.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid.

  • Er is een sterk verband tussen zelfcompassie en een verminderde aanwezigheid van negatieve gemoedstoestanden zoals depressie en stress.
  • Er is ook een sterke relatie tussen zelfcompassie en positieve gemoedstoestanden zoals geluk, tevredenheid met het leven, en optimisme.
  • Ook is er een sterke relatie met een betere fysieke gezondheid.

Wat houdt de training in?

Tijdens de training krijg je praktische oefeningen om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. De training geeft naast oefeningen ook inzichten in de werking van ons brein. Hoe komt het dat onze hersenen eigenlijk meer gericht zijn op gevaar en op overleven dan op genieten? En hoe werken systemen die onze emoties reguleren? Wat gebeurt er als deze systemen uit balans raken en hoe kunnen compassieoefeningen deze balans weer herstellen?
Net als bij de Mindfulnesstraining leer je vooral door je eigen ervaring en de uitwisselingen in de groep.

Is deze training iets voor mij?

De Compassietraining is een vervolg op en verdieping van de Mindfulnesstraining en is bedoeld voor mensen die mindfulness al beoefenen, maar behoefte hebben aan verdieping en met meer mildheid en vriendelijkheid in het leven willen staan.

Praktische informatie

Prijs
€ 425,- incl btw (en €495,00 exclusief btw als de werkgever betaalt)

Dit is inclusief:

  • Kennismakingsgesprek
  • Koffie en thee tijdens de avonden
  • Begeleide meditaties (audiobestanden)
  • Werkboek Compassietraining
  • Het boek “Compassie in je leven” van F. Koster en E. vd Brink (t.w.v. €24,95)

Lestijden

Maandagavond | 19.30 uur – 21.45 uur
Trainer Carolien Aarnink

Start 20 september 2021 bij MindfulnessInMotion Arnhem-Noord
Data:
* 20, 27 september 
* 4, 11, 18 oktober
* 1, 8, 15, 22, november
* stilte avond 8 november

Neem voor meer informatie contact op met:
Carolien Aarnink

carolien.aarnink@planet.nl, 06-30111290

Locatie
Gulden Hart | Bakenbergseweg 72 | 6814 MK Arnhem-Noord

De Compassietraining is een vervolg op en verdieping van de Mindfulnesstraining en is bedoeld voor mensen die mindfulness al beoefenen, maar behoefte hebben aan verdieping en met meer mildheid en vriendelijkheid in het leven willen staan.

Tijdens de training krijg je praktische oefeningen om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. De training geeft naast oefeningen ook inzichten in de werking van ons brein. Net als bij de Mindfulnesstraining leer je vooral door je eigen ervaring en de uitwisselingen in de groep.

De Compassietraining is ontwikkeld door Erik van den Brink (psychiater) en Frits Koster (meditatieleraar) en is onder meer gebaseerd op het werk van Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach en Kristin Neff.