…”Wanneer je ’s ochtends opstaat,
denk dan aan het voorrecht dat je hebt om te leven, te ademen, te genieten
en lief te hebben” …

Marcus Aurelius


Hoe mooi is het om elke dag als een geschenk te zien. Een nog ingepakt cadeautje, wat nieuwsgierig maakt, wat zit erin? Wat gaat deze dag me brengen?

Dat is anders wakker worden dan de meesten van ons gewend zijn. Zijn we niet al in de doe-stand nog voordat we de dekens van ons afgetrokken hebben? Al in ons hoofd de dag aan het doornemen, to-do lijstjes aan het opstellen. Soms worden we met een gejaagd gevoel wakker en blijft dat gevoel de hele dag overheersen.

Eigenlijk zou je iedere ochtend even de tijd moeten nemen om wakker te worden
en je te realiseren dat er een nieuwe dag voor je ligt vol mogelijkheden. Een cadeautje dat nog ingepakt is. Even stilstaan bij dit begin van de dag en bij jezelf, bij je gedachten, je gevoel en je lichaam. En even ademen …
En hoeveel tijd kost dat wakker worden nou helemaal? Misschien de wekker 3 minuten eerder? Hoeveel verschil zou zo’n start van de dag maken voor je beleving van de rest van de dag?

Iedere dag heeft mooie momenten, hoe klein ook. De kunst is om ze te zien. En als je je ’s ochtends bij het opstaan realiseert dat er onverwachte cadeautjes verstopt zitten in de dag, denk ik dat je er meer zult zien. Neem je bewust voor om díe momenten te vangen en er zullen er zich veel meer aandienen dan je verwacht had.

Dus ik stel voor om vanaf vandaag je wekker 3 minuten eerder te zetten en elke dag in aandacht te beginnen….  

Carolien